Dag in, dag uit werken aan de authentieke smaak van gerookte vis.

quote3

Roken is al eeuwenlang een smaakmakende manier van conserveren. Het is een ambacht dat van generatie op generatie wordt doorgegeven. Door de eeuwen heen hebben ambitieuze rokers dit proces steeds verbeterd en door de methodes en technieken waar wij vandaag over beschikken is het nog verder geperfectioneerd. Maar de smaakbeleving die zo kenmerkend was voor het oude ambachtelijke proces is daaraan ondergeschikt geworden. De ontwikkelingen hebben namelijk niet altijd even positief uitgepakt voor de smaak van gerookte vis. Wij zijn ervan overtuigd dat die authentieke smaakbeleving niet verloren mag gaan.

verw01

Ook 100 jaar geleden wisten vakmensen hoe je rook moest maken om vis en zout samen te brengen tot een authentiek, langer houdbaar en smaakvol product. Daar is bij Roots Fish Smokery vandaag niets aan veranderd. Ook wij hebben zalm, zout en rook en wij weten hoe je vanuit eeuwenoude kennis een authentiek product levert. Het ambachtelijk roken van vis is bij ons niet verdwenen, maar juist verheven tot een kunstvorm. Daar zijn wij dag in, dag uit mee bezig. Er is in de basis niets veranderd aan het proces. De infusie van de rook zorgt voor een geheel eigen smaak van de vis. Er gebeurt iets magisch als zout en rook worden toegevoegd. Maar alleen op voorwaarde dat het goed wordt uitgevoerd!


Bewaren