Gerookte zalm, van grondstof tot eindproduct.

quote4

INKOOP
Roots Fish Smokery betrekt de grondstoffen slechts van enkele kwekerijen en visserijen, waarvan we zeker weten dat ze op een juiste en verantwoorde manier de beste zalmen voor ons kweken of vangen.

ASMI
GLOBAL GAP

FILEREN
Het fileren van zalmen en andere vissoorten gebeurt geheel handmatig. Wij gebruiken hiervoor geen machines. Die hebben namelijk voor het fileerproces veel water nodig. Tijdens het productieproces verdragen zalmfilet en water elkaar juist niet.

ZOUTEN
Iedere morgen starten wij met het zouten van de zalmfilets. Dit gebeurt uitsluitend met behulp van zout zonder toevoegingen. Tijdens dit proces onttrekken wij een groot gedeelte van het vocht uit de filet. Dit draagt bij aan de authentieke smaak en structuur.

SPOELEN
Vervolgens worden de filets zorgvuldig gespoeld en maken wij ze klaar voor het rookproces.

verw02

ROKEN
Door het roken krijgt de zalm zijn kenmerkende smaak. Wij maken tijdens dit proces gebruik van een unieke FSC-houtmelange, die speciaal door ons is samengesteld. De melange is het grootste geheim van iedere roker.
Zalm heeft tijdens het roken rust nodig. Dit betekent dat de zalmen op een zeer lage temperatuur gedurende een groot aantal uren wordt gerookt.

SNIJDEN EN VERPAKKEN
Na het roken moet de zalm even verder tot rust worden gebracht. Pas daarna worden de zalmen gesneden. Ook het snijden en het verpakken van de zalm moet tot in de puntjes worden beheerd.

HYGIËNE
Vanzelfsprekend voldoet Roots Fish Smokery tijdens alle stappen van het verwerkingsproces aan de strenge eisen op het gebied van hygiëne en kwaliteit.

verw03


Bewaren